Over mij

Die ene slag op een klankschaal veranderde álles!

Ik ben Wilma Beers

 

Het is mijn missie om geluksmomentjes, creativiteit en plezier de wereld in te brengen. Als je je daar aan overgeeft en intuned bij jezelf, krijg je meer energie en veerkracht om te kunnen genieten van het leven. 

 

Als coach én muzikant is het werken met klankschalen voor mij de allermooiste manier om dat te doen! Magie tussen mens en muziek! 

Where words fail, music speaks

Nu verwacht je misschien een verhaal als...

… “na die heftige gebeurtenis besloot ik”, of “toen kreeg ik een burnout”. Maar zo ging het niet. Ik leerde allerlei trucs om overeind te blijven. Ik had een heerlijk leven, fijne familie en vrienden, ontzettend tof betekenisvol werk in het onderwijs en de muziek. Soms ging het wat minder, soms wat beter, zoals dat bij veel van ons het geval is. 

 

Als het wat minder ging loste ik dat op door er over te praten, hulp te vragen en vooral mijn gevoel zorgvuldig weg te stoppen. Met logische gedachten ‘op te lossen’. Maar zo werkt het dus niet… Alles bleef in mijn lichaam vast zitten en ik kwam nooit écht tot rust. Als je diep in m’n hart keek kon ik ook niet écht genieten, was ik niet écht gelukkig en vond ik mezelf ook niet zo leuk.

Over verwachtingen

Ik liet me heel lang gek maken door alles wat er van me verwacht werd, en vooral: wat ik van mezelf verwachtte. Maakte keuzes op basis van rationele argumenten, maar ook emoties zoals angst. Ik leerde dat ik beter moest gaan letten op mijn werk-privé balans en nee moest gaan zeggen. Dat lukte goed, maar daar bleek het échte probleem niet te liggen. Ik voelde niet waar mijn grens lag in hoe mensen met mij omgingen. Ik probeerde het altijd maar weer redelijk op te lossen. Issues wegredeneren met ‘overal is wel eens wat’ en vooral zelf niet boos mogen zijn. Vervelende emoties probeerde ik vooral heel hard weg te drukken of denken. Gevolg: alleen maar meer stress, met gerelateerde fysieke klachten als blessures aan schouders, rug en ontstekingen. En misschien nog wel het ergste: ik voelde me ook nooit écht gelukkig.

 

Ik ben opgegroeid in Winkel, een dorp in Noord Holland. Had je mij in mijn jonge jaren verteld dat ik ooit met klankschalen ging werken, had ik je uitgelachen (en hard ook…). Daar ben ik toch veel te nuchter voor! Die nuchterheid is er nog, maar in de loop der jaren ontstond er daarnaast een nieuwsgierigheid voor wat er allemaal nog meer is naast hard werken en doen wat er van je verwacht wordt.

Toen ik leerde meer te herkennen wat voor signalen mijn lichaam gaf...

… en daardoor écht ruimte ging maken voor mijn gevoel, veranderde dat álles! Ik leerde vaker in te tunen bij mezelf, mijn bewustzijn te verhogen en kreeg meer contact met mezelf. M’n nuchtere ik krijgt een oprisping bij het lezen van die woorden, maar het was wél nodig 🙂 

 

Bij de eerste slag op een klankschaal, was het raak. Wauw, ik voelde allerlei dingen die ik nog nooit eerder gevoeld had. Bij de volgende slagen kwam er van alles los. Langzamerhand leerde ik de energie in mijn lichaam kennen. Ieder gevoel mocht er zijn. Als je het jezelf toestaat om ook vervelende gevoelens écht te voelen, hebben die ook de vrijheid om jou te verlaten. Nu ik niet meer probeerde mijn gevoel te ‘fixen’, voelde ik ook veel beter wat voor moois er al was: liefde, kracht, plezier. En mán, wat is dat fijn! Een leven vanuit energie, intuïtie en plezier! 

Ik wil niets anders dan gewoon lekker spelen

Muziek maken en jou daardoor dit ook laten ervaren! Mijn concerten laten je intunen bij jezelf. De trillingen van de klanken lossen blokkades op en laten je voelen wat er is. Volledige aandacht op jezelf en de klanken. Er ontstaat magie tussen mens en muziek!

 

Een concert van mij bijwonen, betekent oprechte tijd voor jezelf. De positieve energie voelen. Niet zwaar of zweverig, maar gewoon even invoelen bij je binnenwereld. En dat met een dosis plezier. Mijn klanken verhogen het bewustzijn, geven je meer energie en verhogen daarmee jouw veerkracht en het plezier in het leven.

Mensen die me echt goed kennen weten dat

Ik dól ben op muziek maken met kinderen
Bij hun gaat Inner Sounds of Joy vanzelf. Vanuit mijn bedrijf werk ik dus ook in de cultuureducatie en zorg ik ervoor dat kinderen kunnen kennis maken met muziek.
Ik altijd om te kopen ben met wijn en chocolade
Ooit kreeg ik van een klas studenten van iedereen wijn en chocolade en moest ik 4 keer naar m’n auto lopen om het mee te nemen 🙂
Mijn guilty pleasure kijken naar Below Deck is
De luxe, het eten!, de gekke voorkeuren van bijzondere gasten, het drama… ik smul van dat alles.

En jij? Wat is jouw verhaal?

Wat heeft je getriggerd om mijn verhaal helemaal uit te lezen?

 

Ik ben super nieuwsgierig naar jou! Hoe zou jij je graag willen voelen? Wat staat dat nog in de weg?

 

Deel het met me door het formulier in te vullen en ik reageer op je bericht!