Opleiding Kind en Klank

Muzikale rustmomenten met kinderen.

Start vanaf 17 oktober!

Vanuit jouw idealen ben je gaan werken met kinderen.

  • Je vindt het belangrijk een relatie op te bouwen, ze veiligheid te bieden zodat ze zich kunnen ontwikkelen. 

 

  • Jij vindt jouw hoofdtaak dat kinderen opgroeien tot gelukkige, zelfstandige mensen die helemaal zichzelf mogen zijn en op een fijne manier meedoen in de maatschappij. 

 

  • Soms maak je je zorgen over de wereld. Prestatie lijkt het enige nog te zijn dat telt, en mensen houden elkaar ‘in de tang’ door altijd maar méér te verwachten. Voor rust, gevoel en aandacht lijkt soms geen tijd.

 

  • Steeds als je in het nieuws hoort er nog nooit zo’n hoog percentage jongeren was die burnout verschijnselen ervaren, raakt het je. 

Je ziet het ook aan de kinderen: ze komen moeilijk tot rust en soms is het zelfs lastig écht contact te krijgen.​

Je bent zelf gek op muziek en ziet dat dit een prachtig middel is om met aandacht met kinderen te werken. Maar hoe kun je dat doen? 

 

Het is best spannend om muziek in te zetten. Misschien ben je ook een beetje bang de controle los te laten, uit angst dat het één grote chaos wordt.

 

Terwijl je eigenlijk ook weet dat als jij meer achterover leunt, je de kinderen pas echt ziet schitteren én ontspannen. En jij dus ook.

Wil jij dit ook voor de kinderen?

Kleine spoiler: je krijgt het zelf allemaal ook. Vanuit ontspanning bij jou kan ontspanning bij de kinderen ontstaan.

De opleiding Kind en Klank was een openbaring dat ik het anders wil doen! Ik werkte heel gestresst met weinig rustmomenten. Nu leg ik niet te veel druk meer op het werk. De kinderen doen het vanzelf al, ik hoef niet steeds te sturen. Ik zit meer op m’n handen, observeer. Ik kan zo echt genieten en ieder kind écht zien.

Melanie Uijleman - pedagogisch medewerker kinderopvang en zangeres/preformer.

Na de opleiding Kind en Klank:

Word in 3 maanden Kind en Klank professional!
De opleiding start binnenkort:

Vanaf 17 oktober 2024 in Lutjewinkel

3 zondagen training op locatie:

3 online masterclasses

Oefening in de praktijk

In de tussentijd oefen je met gerichte opdrachten in jouw eigen praktijk. In de klas, kinderopvang, kindercoaching, kinderyoga of in je muzieklessen. Als je geen gelegenheid hebt om te oefenen denk ik graag met je mee over een geschikte stageplek.

Een sterk netwerk.

Tijdens de opleiding wissel je ervaringen uit met andere cursisten met allerlei achtergronden. Er ontstaat een netwerk waar je ontzettend veel van leert door de verschillende perspectieven.

Investering voor de opleiding

€ 395,-

per maand (excl. BTW)

Een voorbeeld van effect van de opleiding: Er kwam een nieuwe baby in mijn opvang. Dat bleek heel zwaar te zijn, ze huilde continu. Zodra ik haar in de stoel of op de grond leg begint ze te huilen (krijsen) (echt boos). Gisteren lag ze op de grond en heb ik de tonguedrum erbij gepakt. Een moment dat zij rustig was en dat ik ook even tot rust kon komen! Van daaruit is alles weer makkelijker.

Jacqueline Jacobs- gastouder en expert baby- en kindgebaren

Hai!

Ik ben Wilma Beers

Het is mijn missie om geluksmomentjes, creativiteit en plezier de wereld in te brengen. In het muziek maken met kinderen merkte ik keer op keer hoe goed zij reageren op muziek. Het plezier en de energie die vrijkomt bij zowel hun als mij, maakt mij steeds opnieuw razend enthousiast. Het leverde ook talloze mooie verbindende momenten op waar kinderen mijn hart raakten. 

Ik doe het altijd al een beetje ‘anders’. Als social worker gespecialiseerd in de cultuureducatie, staat de verbinding met het kind altijd voorop. Creativiteit, ruimte om te spelen en je te verwonderen zijn voor mij cruciaal in de ontwikkeling van een kind. Gelukkig is daar in het onderwijs ook steeds meer ruimte voor en begeleid ik scholen in het toepassen van het creatief proces. 


In de opleiding Kind en Klank komt alles samen: mijn achtergrond als social worker, muziekdocent én trainer van professionals in onderwijs, zorg en welzijn. Het werken met de klankschalen heeft mij als muzikant én mens ontzettend verrijkt en mijn creativiteit gestimuleerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik jou optimaal kan begeleiden in dit proces. Niet onbelangrijk: ik vind het zelf ontzettend leuk en straal dat op jou uit.

 

Plezier is volgens mij een belangrijke voorwaarde om te leren, net als beleven en ervaren, dus ik kan niet wachten!

Voor de opleiding was ik over bepaalde dingen onzeker, ik twijfelde wat ik allemaal kon. Maar deze opleiding is ook werken vanuit je gevoel, en dat is iets waar ik goed in ben.

De opleiding kind en klank heeft me zo in m’n vertrouwen gezet, dat ik me na de opleiding gelijk heb geschreven bij de KvK met mijn eigen praktijk.
Ik mag mezelf laten zien, en horen en werd begrepen door Wilma. 
Hoe fijn is dat! 
Bedankt Wilma dat ik mezelf mocht zijn bij jou in de opleiding kind en klank en dit nu door mag geven aan kinderen en volwassenen.
 
Klank raakt je HART op plekken waar woorden niet komen”
Miranda Dudink - www.oneindigevlinder.nl