Opleiding Kind en Klank

Muzikale rustmomenten met kinderen.

Vanuit jouw idealen ben je gaan werken met kinderen.

Je vindt het belangrijk een relatie op te bouwen, ze veiligheid te bieden zodat ze zich kunnen ontwikkelen. 

Jij vindt jouw hoofdtaak dat kinderen opgroeien tot gelukkige, zelfstandige mensen die helemaal zichzelf mogen zijn en op een fijne manier meedoen in de maatschappij. 

 

Soms maak je je zorgen over de wereld. Prestatie lijkt het enige nog te zijn dat telt, en mensen houden elkaar ‘in de tang’ door altijd maar méér te verwachten. Voor rust, gevoel en aandacht lijkt soms geen tijd. Steeds als je in het nieuws hoort er nog nooit zo’n hoog percentage jongeren was die burnout verschijnselen ervaren, raakt het je. 

Je ziet het ook aan de kinderen waar je mee werkt: ze komen moeilijk tot rust en met sommige kinderen is het zelfs lastig écht contact te krijgen.

Je bent zelf gek op muziek en ziet dat dit een prachtig middel is om met aandacht met kinderen te werken. Maar hoe kun je dat doen? Je voelt jezelf soms handelingsverlegen om iets met muziek te gaan doen. Stiekem ben je ook een beetje bang de controle los te laten. Terwijl je eigenlijk ook weet dat als jij meer achterover leunt, je de kinderen pas echt ziet schitteren én ontspannen.

Wil jij dit ook voor de kinderen waar je mee werkt?

Kleine spoiler: je krijgt het zelf allemaal ook. Vanuit ontspanning bij jou kan ontspanning bij de kinderen ontstaan.

“Wilma’s Inner Sounds of Joy concerten zijn echt een verrijking. Door het drukke werkzame leven heb ik (voor mijn gevoel) niet altijd de tijd om even tot mezelf te komen. De concerten heb ik nu netjes ingepland en zijn ook een soort van stok achter de deur in positieve zin. Ik kan heerlijk tot rust komen en ervaar elke keer weer iets anders in mijn lijf. Steeds als ik terug luister beleef ik het concert weer op een andere manier. De klankschalen brengen door de trillingen altijd (op de plekken waar nodig) rust en heling. Alsof er elke keer weer een ander stukje van mij wordt aangeraakt. Soms kan dat ook benauwd voelen als ik erg druk in mijn hoofd ben of mezelf niet volledig heb kunnen uiten op het werk of in het dagelijkse leven. Maar na afloop van het concert voel ik me altijd weer opgelucht en bevrijd. De dagen erna heeft het ook nog z’n werking. Ik kan het zeker aanraden!”

Melanie Uijleman - Zangeres & performer

Na de opleiding Kind en Klank:

De opleiding Kind en Klank:

3 dagen live training

3 online masterclasses

Oefening in de praktijk

In de tussentijd oefen je met gerichte opdrachten in jouw eigen praktijk. In de klas, kinderopvang, kindercoaching, kinderyoga of in je muzieklessen. Als je geen gelegenheid hebt om te oefenen denk ik graag met je mee over een geschikte stageplek.

Een sterk netwerk.

Tijdens de opleiding wissel je ervaringen uit met andere cursisten met allerlei achtergronden. Er ontstaat een netwerk waar je ontzettend veel van leert door de verschillende perspectieven.

Investering voor de opleiding

€ 395,-

per maand (excl. BTW)

Hai!

Ik ben Wilma Beers

Het is mijn missie om geluksmomentjes, creativiteit en plezier de wereld in te brengen. In het muziek maken met kinderen merkte ik keer op keer hoe goed zij reageren op muziek. Het plezier en de energie die vrijkomt bij zowel hun als mij, maakt mij steeds opnieuw razend enthousiast. Het leverde ook talloze mooie verbindende momenten op waar kinderen mijn hart raakten. 

Ik doe het altijd al een beetje ‘anders’. Als social worker gespecialiseerd in de cultuureducatie, staat de verbinding met het kind altijd voorop. Creativiteit, ruimte om te spelen en je te verwonderen zijn voor mij cruciaal in de ontwikkeling van een kind. Gelukkig is daar in het onderwijs ook steeds meer ruimte voor en begeleid ik scholen in het toepassen van het creatief proces. 


In de opleiding Kind en Klank komt alles samen: mijn achtergrond als social worker, muziekdocent én trainer van professionals in onderwijs, zorg en welzijn. Het werken met de klankschalen heeft mij als muzikant én mens ontzettend verrijkt en mijn creativiteit gestimuleerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik jou optimaal kan begeleiden in dit proces. Niet onbelangrijk: ik vind het zelf ontzettend leuk en straal dat op jou uit.

 

Plezier is volgens mij een belangrijke voorwaarde om te leren, net als beleven en ervaren, dus ik kan niet wachten!