Workshop: Spelen met klankschalen

leer klankschalen bespelen

Yes, je kijkt op deze pagina, dus het interesseert je om klankschalen te gaan bespelen.

Bij een klankschaalconcert hou je misschien wel het liefst je ogen open om te zien wat er allemaal gebeurd. Na afloop blijf je het liefst nog even hangen om de instrumenten te bekijken. En als de bespeler dan de zaal uitloopt is de verleiding wel heel groot….

 

Misschien heb je zelfs al een klankschaal, of wilde je er een kopen. Maar de keuze is reuze, en dan heb ik het nog niet eens over alle ‘slechte’ schalen op de markt die net niet lekker doorklinken of waar de boven en ondertonen ronduit vals zijn. En where to start? Welke schaal past het best bij wat jij zou willen doen?

Ik organiseer zelf workshops in Lutjewinkel (NH), maar je kunt me vanaf 3 deelnemers ook uitnodigen op jouw locatie.

Oké, stel je voor…

Een zaal vol met glimmende klankschalen. Je mag ze állemaal proberen! 

 

Het bespelen biedt je een heel fijne rust. Jouw intuïtie gaat je leiden naar prachtige muzikale plekken. Als je thuis speelt, wordt jouw verbinding met je intuïtie steeds groter. Je komt zelf ook heerlijk tot rust. Als je speelt voor jouw famillieleden, vrienden of klanten geef je ze steeds een prachtig cadeau, een reis in jouw eigen klanken.

Basisworkshop

In de basisworkshop leer je:

Voor wie?

Iedereen! Of je nu gewoon nieuwsgierig bent, of je wilt het in jouw werk toepassen, de basisworkshop is een prachtige ervaring voor iedereen!

Wat?

De basisworkshop duurt 3 uur. Ik werk met groepen van maximaal 3 personen, zodat ik je goed kan begeleiden. Het geluidsniveau blijft zo ook prettig 😉

 

Je kunt mijn schalen gebruiken of jouw eigen schalen meenemen. In de workshop krijg je feeling in welke schalen goed voor jou werken. Na afloop van de workshop is er ruimte om schalen aan te schaffen. Daarbij kun je ze nogmaals uitgebreid proberen en kan ik je begeleiden. Zo voorkom je een miskoop.

Investering

95 euro

Ik ben ongeveer twee jaar geleden met Wilma in contact gekomen. Ik heb twee interessante workshops bij haar gevolgd omtrent het bespelen van klankschalen. Sindsdien oefen ik thuis ook vaak op mijn mooie klankschalen set die ik tijdens de workshop (samen met Wilma) heb mogen samenstellen. Ik wil zelf als zangeres, performer de klankschalen ook meer gaan gebruiken tijdens zang en spel, om samen met mensen te zingen en ze heling te geven. Dat lijkt me zo ontzettend mooi!

Melanie Uijleman - Zangeres & performer

Verdiepingsworkshop

In de verdiepingsworkshop leer je:

Voor wie?

Om deze workshop te volgen heb je de basisworkshop al gevolgd, of al wat ervaring met klankschalen. Je wilt ze beter gaan toepassen in jouw werk in de zorg, als activiteitenbegeleider, coach, massagetherapeut, yoga-docent, etc.

Wat?

De verdiepingsworkshop duurt 4 uur. Ik werk met groepen van maximaal 3 personen. 

 

In de verdiepingsworkshop werk je met jou eigen schalen, die je kunt aanvullen met de schalen die ik meeneem. Je leert over technieken en de effecten daarvan. Vooral gaan we veel spelen. Ik daag je uit om dingen te proberen en contact te maken met je intuïtie. Van de andere deelnemers en mij krijg je feedback over wat we ervaren als je op een bepaalde manier speelt. Zo wordt je echt zeker van je vaardigheden én leer je in te tunen op je schalen en van daaruit te spelen. Geen voorgestructureerd uitgewerkt concert waar je niet meer van af durft te wijken, maar wel voldoende elementen om een fijne sessie te verzorgen.

Investering

125 euro

“Ik ben een echte fan van klankschalen, dus toen ik een keer een uitnodiging kreeg om ook te komen in Lutjewinkel, was ik daar natuurlijk bij.

 

En toen….tja toen wilde ik meer. Want zo’n warm bad met prachtige klanken geeft zoveel ontspanning. De trillingen die in je lijf mee resoneren zijn waanzinnig!

 

Er komen dingen los, energetisch wordt je los getrild. Dat betekent dat er ook emoties naar boven kunnen komen. Hoe mooi is dat! Als je je daar aan over kan geven, is een klankschalen niet alleen mooi, lekker ontspannend maar ook helend.

 

Ik was besmet en ging de workshop doen. Eerst de basis om met klankschalen kennis te maken en daarna de verdiepings workshop. Want het is super gaaf als je de binding voelt met de schalen die je intuïtief uitkiest. 

Ik heb zelf een praktijk als orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut en ga de klankschalen zeker gebruiken naar mijn klanten toe.”

Suzanne Schilder - Natuurgeneeskundig therapeut -Puur Eenvoud

Hai!

Ik ben Wilma Beers

Het is mijn missie om geluksmomentjes, creativiteit en plezier de wereld in te brengen. Als je je daar aan overgeeft en intuned bij jezelf, krijg je meer energie en veerkracht om te kunnen genieten van het leven. 

 

Als coach én muzikant is het werken met klankschalen voor mij de allermooiste manier om dat te doen! Magie tussen mens en muziek! 

 

Naast het werken met klankschalen ben ik trainer van professionals in onderwijs, zorg en welzijn. Ik ben dus gewend om workshops te maken waarin ik aansluit bij jouw leerwensen. Belangrijke voorwaarden om iets te leren zijn voor mij beleven en doen met plezier. Als muziekdocent ben ik er in gespecialiseerd om jou het vertrouwen te geven je eigen geluid te vinden. Het werken met de klankschalen heeft mij als muzikant ontzettend verrijkt en mijn creativiteit gestimuleerd. Ik vind het dan ook een groot feest om jou in dit proces te begeleiden.

Veelgestelde vragen

Zeker! Of je nu holistisch therapeut, verzorgende, activiteitenbegeleider, masseur, yogadocent, saunamedewerker, leerkracht of nog iets heel anders bent, de basisworkshop is ideaal om de klankschalen te leren kennen. In de verdiepingsworkshop stel ik je kritische vragen, denk ik met je mee en proberen we dingen uit om zo goed mogelijk op jouw werk aan te sluiten.

Nee hoor, iedereen kan spelen met klankschalen! Je zult je verbazen over hoe muzikaal je blijkt te zijn. Niet muzikaal zijn is meestal een stempel dat je hebt gekregen doordat je niet binnen een bepaald kader kon, bijvoorbeeld geen noten kon lezen, of je niet kon concentreren in de muziekles. In het werken met klankschalen heb je dit allemaal niet nodig, misschien bedenk je wel een heel nieuw soort muziek…

Ja, de schalen aanslaan is in theorie niet zo moeilijk. Geluid komt er wel uit. Maar hoe kun je met een paar schalen een aantrekkelijk klinkende sessie maken? Er zijn een aantal technieken die je helpen meer uit je schalen te halen. Daarnaast leer ik je wat manieren van spelen die helpen bij het ontspannen van je luisteraars. Dus de keuze is aan jou: wil je alleen de schalen laten horen, of wil je mensen betoveren met jouw magische klanken?